2012. január 26., csütörtök

Bucky Larson - Született Filmcsillag (Born to Be a Star - 2011)


Bucky a kisvárosi bolti eladó csak éldegél bele a vakvilágba, amíg egyszer rá nem jön, hogy ódivatú szülei egykor menő szexfilmsztárok voltak. Megittasodik a felismeréstől, hogy megtalálta élete értelmét, összepakol és elindul Los Agelesbe. Bucky azt reméli, hogy a nagy elődök nyomába léphet.

Perverz kíváncsiságból néztem meg ezt a filmet. Kíváncsi voltam, hogy vajon tényleg olyan rossz-e ahogy mondják (IMDb: 2.7, de amikor megnéztem a filmet, kb. egy hete akkor még csak 2.5-ös volt és minden idők 100 legrosszabb filmje közt is szerepelt. A Rottentomatoes oldalán pedig még most 0%-os tetszési indexszel virít). A sztori és az előzetes kritikák alapján azt hittem, hogy egy Jason Friedberg/Jason Seltzer (Katasztrófafilm, Bazi Nagy Film, Csajozós Film) féle hányásban, salakanyagban és egyéb testnedvekben úszó paródiafilm lesz, de részben szerencsére csalódtam, pozitív értelemben. Miért csak részben? Nos azért, mert Adam Sandlernek (igen, ő volt a film egyik forgatókönyv írója) és barátainak sikerült 2-3 brutálisan ocsmány ondós poén beleírniuk a forgatókönyvbe. És ez olyan szinten sokat ront az amúgy nem is olyan vészesen rossz filmen, hogy az borzasztó. Mert miért hiszi bárki is azt, hogy nevetni fogunk azon, ha ondó lóg le a plafonról, vagy egy idős néni válláról. Persze nevetünk, de nem azért mert vicces, hanem mert irtózatosan kínos. Ezeket a jeleneteket leszámítva viszont egy majdnem közepes szintet megütő vígjátékról beszélünk.

A főszereplő (Nick Swardson) Bucky, egy full kretén, visszamaradott, idegesítő idióta, akit a mellékszereplők próbálnak meg kontrollálni, mert ők szerintem jók voltak, de ezzel biztos sokan nem értenek majd egyet. Christina Ricci gyönyörű volt a filmben, én legalábbis teljesen beleszerettem. Don Johnson is jó volt a lecsúszott pornófilmes szerepében, ahogy Stephen Dorff is aki egy beképzelt, nagy farkú pornósztárt játszott. De film igazán nagy poénjai, amiken fel is nevettem, egy nagyon nagyon mellékszereplőhöz Kevin Nealsonhoz köthetőek, aki Bucky idegbeteg lakótársát alakította.

Nem tagadom a Bucky Larson néhol nagyon gyengeelméjű és undorító film, faék forgatókönyvvel, de nekem kellemes meglepetés volt, mert ennél sokkal, de SOKKAL rosszabbra számítottam. 45%. Simán lehetett volna ez akár 50-55% is, ha nem tették volna bele azt a 2-3 undormány poént és ha a főszereplő nem nyomja full kreténbe a szerepét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése